Tagliatelle amatriciana

Ett recept på en enkel och rustik, men god pastarätt. Perfekt till lunchlådan.
Ingredienserna till såsen.
Stek den rökta skinkan ganska hårt i lite olivolja och tillsätt sedan hackad gullök och vitlök följt av plommontomathalvor och dra ner värmen till medel. Lägg i efter några minuter i samma stekpanna en rejäl klick tomatpure och sedan i med passerade tomater. Salta och peppra.
Blanda sedan ner den färdigkokta pastan och rör runt. Gjorde egen Tagliatelle och färsk pasta fungerar fint med såsen då den suger åt sig alla de goda smakerna (kolla den här länken från ett tidigare inlägg hur man gör egen pasta http://patriksplanalto.blogg.se/2015/february/kantarell-och-champinjonfyllda-ravioli-pa-en-badd-av-rucola-2.html).
Severa med lite pladpersilja och hackad parmesan eller annan lagrad hårdost.
Lunchlådan är klar.
 
En kommentar publicerat i Mat och Dryck
Taggar: EgenPasta, Gullök, Italien, Lunch, LunchTips, Lunchlåda, MatTips, Matlagning, Pasta, Persilja, RöktSkinka, Steka, Tagliatelle, TagliatelleAmatriciana, Tomat, TomatPure, Tomatsås, Vitlök, passeradeTomater
#1 - - rememberthiis.blogg.se:

Gott :)