Kantarell och Champinjonfyllda Ravioli på en bädd av Rucola

Att göra egen pasta är inte så svårt. Det tar lite tid, men är inte vidare krångligt. Underlättar om man har en pastamaskin dock.
Gjorde idag egna Ravioli fyllda med Kantareller, Champinjoner, Persilja och Grana Padano-ost.
Börja med att göra degen. Ta 6 dl mjöl (lagom för fyra portioner Spagetti/Tagiatelle eller cirka 12 stora Ravioli), använde mjölsorterna på bilden.
Sedan forma en cirkel med ett hål i mitten. Ta fyra ägg varav två bara med gulorna och placera i mitten. Släng in lite salt också. Ha lite vatten också i en skål bredvid och häll lite på mjölet/degen imellanåt när det behövs.
Blanda in lite möl efter mjöl in mot mitten och knåda och bearbeta degen rejält tills den blir följasam och slät.
Trä lite plast runt den och låt den vara cirka 30 minuter.
Skär degen som ett bröd i tuna skivor och kör igenom pastamaskinen
Igår blev det Tagliatelle, men idag skulle det bli Ravioli.
Stekte upp lite Kantareller och hackade Champinjoner och en Vitlöksklyfta i Olivolja med lite Viltfond och salt och peppar.
Blanda ner hackad Persilja och lite Grana Padano-ost och blanda runt.
Lägg sedan fyllningen på pastaplattorna och lägg på ett pastalager. Skär ut bitar och tryck till med en gaffel längs med sidorna för att de skall hålla ihop när de kokas upp.
Låt de ligga och vila/torka cirka 1 timma. De är ganska stora, men gillar det och att de är lite rustika. Mjölen som användes bidrog till en lite rustik smak.
Under tiden läste jag det nya numret av tidningen Solo Italia som handlar om Italien, landet, maten, kulturen med mera. En riktigt bra tidning. 
Sedan koka upp under cirka två/tre minuter i vatten, olja och havssalt.
På en liten tallrik på en bädd av Rucola och sedan lite Balsamico och några stänk med Tryffelolja på tillsammans med lite hackad Grana Padano-ost så var det klart.
Perfekt mat i lunchlådan.
 
0 kommentarer publicerat i Mat och Dryck
Taggar: Balsamico, Champinjoner, Deg, EgenPasta, GranaPadano, Italien, JamieOliver, Kantareller, Knåda, Koka, Krydda, LunchTips, Lunchlåda, MatTips, Matlagning, MjölSort, Olivolja, Pasta, Pastamaskin, Persilja, Ravioli, Rucola, SoloItalia, Tryffelolja, Vetemjöl, Viltfond, mat, Ägg