En omtumlande dag och ett nygamlat intresse

Jo likt titeln lyder så var det en dag som både hade sorg och glädje, som livet ofta har. Det går sällan på en rak linje utan det kan svänga lite och ibland hoppas det av linjen, men det brukar ju lyckas kunna hoppa tillbaka.
Tog en tur till Borås cirka en timme från Göteborg för att skriva i kondoleansboken för Klas Ingesson vid Borås Arena. Ville skriva ett tack för de minnena han var en del av och för hans kämparinstats i livet och på fotbollsplan.
Var riktigt rörande att se alla ljus, blommor, bilder, dekaler. Många från Elfsborg där han var tränare fram tills för två veckor sedan, men också från Bologna och andra klubbar som han hade spelat i.
Var en del folk där men ville inte fota dom då man vid en sådan här plats skall få vara i fred och ensam med ens känslor och tankar.
Skrev följande i kondoleansboken.
Kvällen så stod det massor med mat och en supergod Tiramisu på schemat. När man sitter där och äter och kopplar av en fredagskväll så är det inte utan att man tänker efter hur bra man egentligen har det. Man mår bra, men nästan skäms lite för det.
Nu till det nygamla intresset. Jag har länge varit intresserad av varför människor agerar som de gör ibland och att försöka förstå fruktansvärda brott som har begåtts. Läser just nu en bok om seriemördare. Mycket bra och intressant bok än så länge. Jag läser relativt fort, det är väl en förmåga jag har övat upp efter alla tusentals böcker man har läst genom hela livet från barndom tills idag. Läste idag något 80-tal sidor under en paus och är fast i boken och ämnet. Vill studera det här mer ingående.
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Bok, Borås, Brott, Fredagsmys, Hedra, Ingesson, Italien, KlasIngesson, Kondoleansbok, Läsa, Matupplevelse, Minnas, Minnen, Seriemördare, Studera, Tiramisu, VM1994, Ära

Föreläsning med Hopptimisten gav en energi och hopp, men eftertanke med!

Var ikväll på en föreläsning av Hopptimisten. Marie Hav Lundkvist heter hon, men kallar sig för Hopptimisten. Var på Scandic Mölndal där jag arbetade för en massa med år sedan. Var först en Italiensk buffe med så mycket god mat och trevligt sällskap.
(Roligt att besöka Scandic Mölndal och väldigt god mat och mycket trevlig personal var det, mycket proffsigt)
Vi satt och pratade om den kommande föreläsningen utav en riktig inspirationskälla.
Marie var för bara några år sedan en aktiv människa på språng i livet och kärriären, hon satt på väldigt höga poster i flera bolag och styrelser, men började märka att något var fel med kroppen. Hon hade drabbats av en fruktansvärd nedbrytande muskelsjukdom som det inte finns något botemedel mot och som bryter ner hennes kropp. Hon sitter nu i rullstol, men något sjukdommen inte kan bryta ner är hennes intellekt, hopp, glädje och vilken fantastisk föreläsare hon var. Hon berättade om situationer hon hade varit med om i det dagliga livet, i kontakt med sjukvården, i kollektivtrafiken med mera!!
(Annons för föreläsningen som var på Scandic Mölndal)
Picture
 
Köpte hennes bok som den först delen hon kunde skriva för egen hand, men som fick avslutas med att hon berättade för sin man vad han skulle skriva. Skall höra på henne igen för det gav en så mycket energi och hopp, men också en tanke att vi måste ändra samhället och dess infrastruktur, värderingar och mycket mera och inte bara prata. Och framförallt se människan!
På kvällen ställde jag mig och funderade på vad jag hade hört och sett medans jag lagade till min kära sambos lunchlåda för morgondagen. Blev en pasta med en slags köttbulle/tomatsås. Blev faktiskt riktigt lyckat. Gillar ju att laga mat och gör det gärna så ofta jag kan. Rekommendear starkt pastasorten på bilden nedan och ni hittar den så testa. Mycket bra kvalitet.
 
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Hälsa-Medicin, Mat och Dryck;
Taggar: Basilika, Bok, Buffe, Eftertanke, Framtiden, Föreläsning, Hopp, Hopptimisten, Italien, Kämpa, Köttbullar, Livet, Lunchlåda, MarieHavLundkvist, Matlagning, Matupplevelse, Optimism, Pasta, Rullstol, Scandic, ScandicMölndal, Tomat, Tomatsås, Tro, eco pasta la pasta di matilda, mat, sjukdom

Då var kampen över, men Klas Ingesson tack för alla minnen du gav oss!

Ett fotbollshjärta är sargat idag när den hemska nyheten att Klas Ingesson idag somnade in nådd en. Ytterligare en gestalt från ens barndom och uppväxt har stigit in i evigheten. I evigheten kommer alltid Ingesson förbli. En efter en släcks bakgrunderna till ens uppväxts minnen. Jag kommer fortfarande ihåg känslan den där sommaren 1994. Jag kommer ihåg hur jag upplevde de första matcherna i Mårdaklev Småland imellan fisketurerna vid den lokala sjön. Var flera sommrar i Mårdaklev med min mamma. Hon hade en arbetskollega som bodde där under sommrarna, och jag hade en kompis där och vi var alltid och fiskade. Grönska, en underbar sjö, bondgårdar, grönt och varmt var det, och så fotbolls VM. Brasilien mitt älskade Brasilien hade ett fantastiskt lag vad sägs om Romario, Bebeto, Dunga, Taffarel, Rai, Branco, en ung 17-årig Ronaldo på bänken bara för att nämna några. Sverige var med, men man tänkte ju aldrig att Sverige skulle ha något med en final eller medaljplats att göra. Vi hade Brolin, Dahlin, Thern, Ravelli och Ingesson för att nämna några. Vädret var underbart och matcherna började. Sverige spelade så bra att man inte trodde sina ögon. 1-1 mot Brasilien i gruppspelet säger ju allt. Ravelli sicken stjärna han var och Brolin ja herregud sicken spelare, men Ingesson, denna snusande herre med sitt blonda hår som ångade runt på mittfältet och slet och slet, krigade efter varje boll. Jag kommer alltid att minnas Ingessons otroliga arbetsinsats på mittfältet. När sedan Romario hoppade högst på en hörna i semifinals matchen så var det spel om tredje plats och en Bronsmedalj som gällde, och Sverige tog den. Sverige kom på tredje plats i  fotbolls VM.
Bild från Eurosport på Klas Ingesson under VM 1994)
Vilka minnen man fick den sommaren, och vilka minnen man har från den sommaren. Fotboll, sol, värme, glädje och stolthet. Man var så stolt över att vara Svensk att Sverige var tredje bäst i världen och vi hade Ingesson som kändes som om han var en ambassadör för hela Sverige och allt som var bra med Sverige och typiskt Svenskt var inbakat i en och samma person.
Tack Klas Ingesson!
Ingesson var lagkapten i Italien där han spelade i några klubbar under några år och han gjorde stort intryck på Italienarna med sitt slit och fina inställning på och utanför plan.
Han har varit verksam i den Allsvenska klubben Elfsborg de senaste åren och det sista året som huvudtränare trots att han 2009 drabbades av en besvärlig cancer.
Han hade det uppenbarligen svårt och han svullnade upp och hade svårt att gå, och han måste haft väldigt ont stundtals, men han fortsatte. Att se Klas Ingesson stå och träna sitt lag med gåstol och sitta där i rullstol vid sidlinjen för att han han har ramlat och brutit de sköra benen gjorde ont i själen, men herregud sicken kämparinsats! Vi kan alla lära oss någonting av Klas Ingesson.
(Bilder från Dagens Nyheter)
Såg några intervjuer med han, och jag kände inte människan Klas Ingesson privat, men man kände viljan, kraften, värmen hos människan Ingesson som lös igenom. Den otroliga styrkan när han visade hur han kämpade tog sig in i bilen för att resa till arenan.
Hans slit på mittplan gav oss i Sverige en underbar sommar och en stolthet. Kämpa Kämpa såg man i spelaren där han sprang omkring bland världsstjärnorna vare sig de hette Romario eller Hristo Stoichkov.
Tack Klas Ingesson!
Usch för cancer som en av tre får. Man skall dock förstå att en cancerdiagnos är inte en obligatorisk dödsdom, många blir bättre och överlever, men alldeles för många dukar under och ytterligare ett liv släcks på jorden för vi lever vidare och oavsett om man tror på himmelen eller inte så lever man vidare på något sätt, och en som Klas Ingesson kommer aldrig bli glömd och kommer alltid leva vidare.
Han gillade att vara i skogen och hugga ved och jaga.
(Bild från Expressen)
Tack för alla minnen och tack för kampen!!!!!!!!! Du vann inte kampen mot cancern, men du vann vår respekt och tacksamhet!! Hoppas det finns mycket skog, snus, fotbollar, och jakt där du är nu!
Så glad att jag köpte det här magasinet i sommras under VM, men inte konstigt då jag bruka köpa fotbollsmagasin. Jag gillar att fysikt hålla i en tidning och läsa.
Nu blir det till att läsa och drömma sig bakåt i tiden till en underbar sommar som man aldrig kommer att glömma om man likt mig satt hemma i barndomsrummet och på sin lilla Tv satt mitt i natten när Ingesson och Sverige spelade Samba fotboll.
Tilläggas skall att vi fick ingen större mängd fisk den sommaren jag och min kompis där nere i Mårdaklev trots att vi fiskade flera gånger per dag, men det gjorde inget för det var en underbar sommar trots den magra fångsten.
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Fotboll, Historia;
Taggar: Aldrig Ge Upp, Bebeto, Bondgård, Brasil, Brasilien, Brolin, BronsMatch, Cancer, Dahlin, Dunga, Fiskade, Fotboll, FotbollsVM1994, FuckCancer, Grönska, Hjälte, Ingesson, KlasIngesson, Krigarinsats, Kämpa, Livet, Minnen, Mittfältare, Mårdaklev, RIP, Rai, Ravelli, Romario, Ronaldo, Rullstol, Snus, Sommaren1994, Sommarkänsla, Sverige, Taffarel, Tragiskt, fotbollsvm
Visa fler inlägg