Andrea Pirlo och Normandie Frankrike. Inte så konstigt som det låter!

Väntar med stor spänning på en bok som jag har beställt. Var i dessa VM tider tvungen att beställa en bok av Andrea Pirlo. Denne mittfältsgigant som bara blir bättre och bättre med åren! Känslan var magisk när han lufsade omkring på mittplan i matchen mellan Italien och England i Manaus och bara slog den ena perfekta passningen efter den andra. Över 90% av hans passningar gick till rätt adress och Italien slog VM rekord i antal lyckade passningar under den matchen. Denna gentleman med det perekta håret och skägg meddelade nyligen att han fortsätter i Gli Azzurri om den nya tränaren kallar han. Låt oss hoppas att det sker så vi får njuta av mer magi i nästa EM 2016 vilket för övrigt går i Frankrike. Frankrike vilket är ett land som jag har blivit hopplöst förälskad i! Har besökt landet två gånger tillsammans med min sambo och landet är likt Pirlo magiskt! Paris, det finns inga ord. Normandie, det finns ännu mindre ord. Vi brukar bo i staden Caen och därifrån resa runt i Normandie. Jag som har ett otroligt stort intresse för arkeologi, historia och främst då det Andra världskriget är precis som ett barn i en godisfabrik då det finns så mycket att se. Låt oss vara i Frankrike under EM 2016, låt mig lyckas övertala min underbara sambo som jag älskar så om att vi skall blanda vår kärlek till Frankrike med kärleken till fotbollen. Låt oss höja våra baguetter för kärleken, kärleken till livet, passionen, historien, människorna, sedvärdheterna, maten, alla konstiga parkeringar man ser i Frankrike. Låt oss höja baguetterna tillsammans!
Vi har för övrigt en hemsida där vi visar upp och ger tips om det underbara Normandie.
 
Nedan är en bild från den underbara staden Ouistreham som även har en blodig historia då det var en av D-dags stränderna (Sword Beach). Vi brukar åka dit från Caen då det bara tar cirka 30 minuter. Är en underbar sandstrand med paradisvit sand.
 
 
(En bild från den underbara staden Caen i Normandie)
 
 
 
(Boken som jag har beställt och med iver väntar på)
 

Bråda dagar på konferens och en himmelskt fin morgon

Är just deltagande på en konferens som hålls i Göteborg. Konferansen heter Salsa och handlar om antropologi och arkeologi i Amazonas. Dagarna är fyllda med spännande föreläsningar och diskussioner och imorgon lördag är det dags för mig och en kollega till mig att presentera vårt arbete inför konferansen. Vi skall presentera hur vi har arbetat i projeketet vi är med i både rent analytiskt, men också hur vi arbetar mycket med att få projektet att vara publikt!
Kan dock säga att jag var inte helt klar i huvudet efter att jag arbetade natten innan dagens konferans. Var bara hemma och vände, men herregud vad vacker staden är när solen på morgonen väcker den ur dess svala sommarsömn. Det är ett privelgium att vara människa vid sådana tillfällen!
 
(Tog en bild på jobbet klockan 0350 på morgonen)
 
 
(På väg in till Salsa)
 
 
(En mycket spännande föreläsning av John Hemming som är en Kanadensisk äventyrare och forskare)
 
 
 
 

Ibland kan arkeologi vara helt underbart såsom i Alter do Chão

Har varit nere i Santarém Para i Brasilien två gånger 2011 och 2012 med ett tvärvetenskapligt projekt som jag är med i. Projektet består både av Svenska och Brasilianska arkeologer och forskare och studerar bosättningsmönster i det pre-Columbianska Santarémområdet. Santarém är en stad på cirka 200000 invånare och är den andra största staden i Amazonas efter Manaus. Staden är belägen där två stora floder möts vilka är Amazonasfloden med sitt mörkare vatten och Tapajosfloden med sitt blåa fina vatten. Är så otroligt häfigt att bege sig ut i en liten båt på de mäktiga floderna och se allt djurliv.
Cirka en timme med bil från Santarém ligger det tropiska paradiset Alter Do Chão. Det är ett litet samhälle vid Tapajosfloden och det är verkligen ett paradis med stora stränder, restuaranger, utflyktsmål, palmer och härligt blått vatten. Stränderna ligger runt en lagun i floden. Det som gör det ännu häftigare är att området också är ett arkeologiskt område fullt med förhistorisk kermamik. Så medans man vadar i vattnet eller går på stranden så får man ibland ett keramiskt fragment mellan tårna. Civilisationen som en gång bodde där kan ha uppgått till flera tiotusentals i populationsstorlek med hus, gator, välutvecklat jordbruk, riter och seder och med en fantastisk keramikproduktion. Keramiken är väldigt bra och fint gjord ofta dekorerad med djur och ornamentik. Någon gång strax innan 1000-talet så blev troligtvis populationen som störst för att minska extremt kraft under 1500-talet då Europeerna kom till området. Hoppas på att få komma tillbaka en dag och vill mer än gärna visa upp paradiset för min underbara sambo. Är ni någongång i nordöstra Brasilien missa inte Alter do Chão!!
 
(Nedan är lite bilder från det underbara Alter Do Chao samt en bild på mig framför regnskogen
 
 
)
Visa fler inlägg