Kan hemma att sluta kännas hemma?

Idag när jag klockan 0530 var påväg till mitt arbete och solen väckte staden med ett underbart ljus så tändes även en fråga inom mig som senare på eftermiddagen växte ännu mera.
 
(Soluppgång i staden Göteborg klockan 0530 en helt vanlig morgon)
 
Jo kan hemma att sluta att kännas hemma? Jag var i min barndomsstad Mölndal som jag ofta besöker under eftermiddagen och funderade då om det är hemma här? Jag bodde hemma i Mölndal ganska länge, men under flertalet år nu har jag bott i Göteborg. Klart när jag är hemma hos min mamma och hennes sambo så känner jag mig hemma, men när jag går runt i området så har det ändrats så mycket att jag knappt känner igen mig. Godisbutiken, grusfotbollsplanen, de öppna gräsytorna, de gamla husen, den slitna restaurangen under bron ja så mycket är annorlunda nu och i och med Mölndals kommuns storslagna planer om ett shoppingparadis i Mölndal så ändras staden ännu mera. Butiker tvingas flytta och lägga ner, gamla hus rivs. Här kommer 1960-talet igen då man utan att tveka rev allt gammalt för nu skulle minsann betongen fram och det moderna skulle göra sitt intåg i städerna. Det kritiserades sedan under decenierna som följde, men nu är vi där igen. Frågan är inte kan vi rädda de gamla låga trähusen utan bara hur fort kan vi riva dem? Nu skall vi bygga ett shoppingparadis som skall konkurrera med de redan tiotalet shoppingcentran som redan finns i den här staden som inte ens har en miljon invånare. Håller förvisso med om att Mölndals centrum inte är det roligaste stället och att något var tvunget att göras för att öka områdets status och butikernas inkomst och jag gillar shoppingcentran väldigt mycket. Men att i princip riva allt känns bara så tragiskt. Jag känner inte längre igen mig, eller det jag kanske gör, men jag känner kanske inte längre att nu är jag hemma. Utan jag känner mer nu är jag och hälsar på min mamma i Mölndal.
 
Tänker också på ett citat från Bruce Jenner en före detta elitidrottare och som bland annat syns i serien Keeping up with the Kardashians: "Förmågan att utvecklas hör ihop med hur mycket osäkerhet man klarar av"
 
På kvällen så blev det ett kortare träningspass då jag försöker hålla mig i form inför nästa operation och för att fortare kunna komma tillbaks till fotbollsträningen. Vill ju sparka på den där bollen.
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Fotboll;
Taggar: BruceJenner, Butiker, Göteborg, Hem, Hemma, Modernt, Mölndal, Mölndalscentrum, Nostalgi, Riva, Shopping, Sol, Soluppgång, funderar

Göteborg från ett Lisebergshjul och vad tänker de på där uppe? Kanske lite boeuf bourguignon

Dagen spenderades på Liseberg vilket får ses som Göteborgs stolthet. Jag och min älskade sambo skulle kasta oss ut i osäkerheten och spänningen. Vi skulle spela på spelen, vi skulle åka sätta vår tilltro till ungdomarna som arbetar i parken och som sköter de intensiva åkattraktionerna. 
Vi skulle åka Lisebergshjulet
Vilket bjöd på en riktigt fin utsikt från den härligt luftkonditionerade korgen, och jag kan verkligen rekommendera en tur i hjulet.
 
Gjorde även en miniatyr och leksaksversion av Korsvägen.
 
Innan vi kom till Lisebergshjulet så passerade vi AtmosFear, och jag tänkte när jag fotade undra vad de tänker på de som sitter högt där uppe?
 
Jag har själv åkt den vid två tillfällen, och jag var tidigare nästen sjukligt höjdrädd och kan inte förstå att jag vågade åka den. Jag tänkte på att jag inte levande kommer härifrån och kände livet passera förbi. Men klart de flesta njuter nog bara av utsikten och adrenelinkicken de får av att åka AtmosFear. Är det faran vi söker att inte vara herre över situationen, att inte kunna kontrollera vad som händer, att lägga sitt liv i någons annans händer?
Vi åkte hjulet och kom därifrån med livet i behåll sån tur var.
På kvällen lagade jag en vegetarisk variant på Boeuf Bourguignon som sambon gillar. Brukar använda Quorn och bra ingredienser. Ikväll blev det förutom standard Champinjonerna även Kantareller, och vilket säkert är en hädelse för en Fransman så gjorde jag den med Italienskt vin och serverade den med pasta. Rätten tar lite tid, men det är det värt! Om någon önskar recept så bara hör av er!
Matlagning förbereds
Det luktar riktigt gott i köket nu
 
En kommentar
publicerat i Allmänt, Resa;
Taggar: Atmosfear, Boeuf Bourguignon, Frankrike, Göteborg, Italien, Kantareller, Liseberg, Lisebergshjulet, Pasta, Rädsla, Sol, Utsikt, Vin, livet, mat, sommar

Juli månad går mot sitt slut och hösten närmar sig, men först slogs vi mot getingarna

För några dagar sedan läste vi i tidningen Metro om badplatser i Göteborgsområdet som inte alltid var fulla av sol och badtörstande Homo Sapiens, och där man kunde få njuta av solens värmande strålar i vattnet relativt ostört. Vi valde idag att besöka en sådan plats Kippholmen. Kippholmen är en plats där det enklast är att åka till med bussen, och sicken häftig bussresa det var. Man reste verkligen ut på landet på Hisingen i Göteborg och på riktigt små vägar i cirka 35 minuter innan vi kom fram. Väl framme fick man leta sig in i skogen för att komma fram till badplatsen.
 
När vi kom fram möttes vi av den underbara synen av hav och relativt få människor där vi var. Snett på andra sidan såg vi att det var fler badande, men det verkade vara en liten pärla kanske trots allt.
 
Ost och skinka salladen och Kycklingsalladen plockades fram och vi installerade oss med böcker (kommer att skriva en liten recension om boken Samba Fotboll inom kort), dricka och mat.
 
Ja vår mat till getingarnas förtjusning för då det inte fanns så många Homo Sapiens på platsen så fanns det fler getingar. Vi hann med ett bad och vattnet var ju skönt men badplatsen var inte den bästa man har sett. Sten, tång och grumligt vatten. Skönt var det ändå i vattnet, men väl uppe på land attackerades man ständigt av getingarna som tillslut fick oss på något som liknande en flykt. Känns som om det är extremt mycket getingar det här året, och getingarna har verkligen inte vunnit min kärlek utan snarare det motsatta.
Snart kommer hösten. Bara en sommarmånad kvar nämligen augusiti, men augusti har alltid kännts för mig som en höstmånad. Sommaren närmar sig slutet, och regnet och blåsten står vid dörren. Jag hoppas dock att sommaren orkar kämpa emot de kyliga vindarna ett litet tag till. Men det är klart lite fint kan hösten allt vara trots allt. Kommer ihåg förra året i augusti då åkte vi till Normandie och upptäckte vår stora kärlek för Normandie och Frankrike.
 
Efter vi hade kommit hem så gjorde jag mig snabb i ordning och åkte till Mölndal för ett rep med bandet. Vi skall repa in Eric Claptons låt Layla snart men idag så repade vi på våra andra låtar då vi inte har repat på en vecka. Repet gick ritkigt bra!
(Italientröjan från Intersport är på tillsammans med mina RayBan, och i lurarna lyssnar jag på Jorge Ben)
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Musik, Resa;
Taggar: Bad, Bada, Band, EricClapton, Getingar, Hisingen, Hösten, Intersport, JorgeBen, Juli, Kippholmen, Klippor, Metro, Musik, RayBan, Repa, Sallad, Sol, Sola, sommar
Visa fler inlägg