Underbar midsommarhelg i paradiset inför en tuff vecka

Firade midsommar ute i Göteborgs skärgård med min kära sambos familj. Underbar mat, underbart sällskap, underbart väder helt enkelt bara helt underbart. Midsommarfirandet likt kräftskivorna är en ganska lustig företelse. Vingla runt med barnen runt midsommarstången. Barnen blir glada och yra föräldrarna likså. Saften flödar, spriten likså. Sillen simmar in i våra munnar och sommaren firas in förutsättningslöst. Nu banne mig är det sommar och vi stoltserar med vår stolta kultur och med våra riter.
Älskar verkligen att vara ute på den fina ön Styrsö med min vackra sambo, och hennes fina familj som jag verkligen känner mig välkommen till.
Bara njutit hela helgen och kopplat av med mitt hjärta. Tränat också på ön då jag har börjat igen med långdistanslöpning så blev det några träningspass i den fina naturen på ön. Tänk om man kunde bo där i paradiset någongång i framtiden.
Även läst en del i mitt favoritbok för tillfället. Fastnat helt för det här med parallella universum och Universums och livets gåtfullhet. Är väl inget konstigt att en med Asperger blir intresserad av något som Universum. Funderar mycket för närvarande om tid och rum.
Nu stundar ledighet i några veckor, och det skall bli välbehövligt. Den här veckan blir okså tufft då en mycket nära mig skall genomgå tuffa operationer som skall ta bort en mycket ovälkommen tumör. Har varit tuffa veckor både för den nära mig som är sjuk men också för vi anhöriga. Men tillsammans så skall vi med den fina vården ta bort den hemska saken. Bort skall den!!!!
Nu säger jag Heja Brasilien då en avgörande match i Copa America startar nu mot Venezuela.
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Fotboll, Hälsa-Medicin, Mat och Dryck;
Taggar: Asperger, Aspergerssyndrom, Bullar, Cancer, Färskpotatis, Hoppas, KopplaAv, Kärlek, Köttbullar, Lax, Löpning, Löpträna, Naturen, Njuta, Operation, Paradiset, RayBan, Sill, Skärgården, Snaps, Styrsö, Tiden, Träna, Tumör, Universum, Utiskt, Utsikt, Vila, VårtMatematiskaUniversum, funderar, kakor, lugn, mat, midsommar, rymden

Man vet aldrig vad livet bjuder och överraskar på

Ibland stormar livet, och bjuder på ovälkomna överaskningar. Livet är ofta outförsägbart, och på sätt och vis är det charmigt att man egentligen aldrig vet vad livet skall bjuda på? Man träffar sin kärlek på en arkeologisk utgrävning eller vinner på Triss (vilket jag inte gjort, men ändå - Triss alltså).
Ibland visar sig dock ett mycket ovälkommet ansikte nämligen Cancer. En som står mig mycket nära har drabbats av denna farsoten, denna orättvisa hemska sjukdom. Dock så har forskningen och behandlingarna nu för tiden gjort att en Cancerdiagnos idag inte är vad den var för 10-20 år sedan. Nu står operation på schemat inom kort, och förhoppningen är att allt kommer gå vägen och det ser bra ut.
Man blir ändå helt tagen trots att var tredje av oss för eller senare drabbas av någon sorts Cancer, men man blir ändå orolig, rädd, ängslig, fylld av kamplusta, att vägra ge sig, att hoppas ja de flesta mänskliga känslor passerar inte bara den drabbade utan även vi anhöriga.
Idag efter arbetet så vilade jag mina tankar på kajen i solen med min kärlek, men också i blåsten.
På tal om diagnos så fick jag för någon vecka sedan svar på många frågor och tankar som har varit med en under ens liv och uppväxt.
Har börjat träna löpning igen vilket jag gjorde under många år innan skador och fotproblem fick mig att sluta. Nu med båda fötterna opererade så springs det igen och flera lopp blir det i sommar och höst.
 
Nu fotboll på Tvn Sverige i EM2016 kval
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Hälsa-Medicin;
Taggar: Blåst, Cancer, Diagnos, Genier, Hopp, Kajen, Kämpa, Kärlek, Livet, Löpträna, Operation, Rädsla, Sjukdom, Sol, sommar
Visa fler inlägg