Vegetarisk Spaghetti Carbonara

Enkelt att laga men väldigt gott är det här receptet på en Vegetarisk Spaghetti Carbonara. Gjorde detta klockan 2200 på kvällen inför morgondagens lunchlådor och det tar bara högst 20 minuter.
Bara hacka Gullök och Vitlök (Tog bara två små klyftor) och strimla de Soltorkade tomaterna samt svarta Oliver.
Sedan fräs Gullöken och Vitlöken i lite Olivolja under några minuter. Sedan lägg i och fräs Oliverna och de Soltorkade tomaterna under ytterligare några minuter. De Soltokade tomaterna får i den här rätten ersätta skinkan eller Baconet. 
Under tiden koka upp pastan. Använde mig av Spaghettini n3 från Barilla, men funkar ju med annan sort och märke också.
Hacka ost (använde mig av en Grana Padano). Gillar att ha det lite grovhackat. Sedan hälls pastan i stekpannan och osten tillsätts samt matlagningsgrädden och Creme Fraichen (använde Oatly vilken är laktos och mjölkfri). Blanda runt och salta (gärna med havssalt) och peppra. Jag pepprar ganska rejält gillar pepparsmak med ost och krämighet. I slutet tillsätt hackad Bladpersilja och blanda klart.
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Mat och Dryck
Taggar: Barilla, BladPersilja, Carbonara, CremeFraiche, GranaPadano, Grädde, Gullök, Krydda, Kök, Laktosfri, LunchTips, Lunchlåda, MatTips, Matlagning, MiddagsTips, Mjölkfri, Oatly, Oliver, Olivolja, Pasta, Persilja, SoltorkadeTomater, Spagetti, Spaghetti, SpaghettiCarbonara, Steka, Tomat, Vegetariskt, Vitlök, mat