Smördegsinbakad Rom-marinerad Fläskfile med Rödvinssås och Potatismos

Ja man skall upp och arbeta tidigt imorgon bitti, men ställde mig i köket klockan 2100 och lagade till den här rätten. Gillar ju att laga mat.
Marinerade Fläskfilen med mörk Rom, Viltfond, Salt och Peppar, och Timjan.
Sedan stekte jag upp Fläskfilen så att den var klar och la den på en smördeg. Penslade med ägg för att den skulle hålla ihop och vek ihop det till ett paket.
Sedan in i ugnen cirka 175 grader tills paketet har fått bra med färg.
Under tiden så kokade jag upp potatis och gjorde potatismos. Smör och Salt och Peppar.
Lunchlådan klar. Rommarinerad smördegsinbakad Fläskfile med Rödvinsås och Potatismos.
Man är nog lite galen att göra en sådan rätt på kvällen när man skall upp tidigt om bara några timmar, men gillar att laga mat. Till den här rätten så gjorde jag också en liten sallad.
0 kommentarer publicerat i Mat och Dryck
Taggar: Fläskfile, Köket, LunchTips, Lunchlåda, MatTips, Matlagning, Matupplevelse, Rom, Rödvinssås, Smördeg, SmördegsinbakadFläskfile, Steka, Timjan, Ugn, Viltfond, marinerad, mat, potatismos