Hamburgare med rom och viltsmak till middag och fotboll på TVn

Så blev det ännu ett inlägg med mat. Dagens måltid efter arbetspasset blev Hamburgaretallrik.
Hacka lite grönsaker.
Gjorde hamburgare med blandfärs, en härlig skvätt Rom, lite Viltfond och Salt och Peppar. Blandade allt och lät det stå och dra ihop sig lite i kylen. Sedan bara forma hamburgare och steka i lite Olja. Gjorde lite tjockare hamburgare. Gillar när de ser lite ruffiga ut.
Sedan under tiden så friterade jag lite Pommes i Rapsolja. Friterade i en vanlig kastrull och det går bra men var försiktiga och lämna aldrig blicken från kastrullen. Skulle det uppstå eld så bara lägg på ett lock och kväv elden. Släng aldrig på vatten på oljan!
Lite dressing och ketchup på så vart det klart. Blev riktigt lyckat med Rom som bidrog med mycket smak.
Sedan på kvällen var det åter dags för den Italienska fotbollen att starta igen och dagens match var Juventus mot Inter. I skrivande stund 1-1.
Coolaste Pirlo med en hörna.
Pirlo hade en frispark strax innan 70 minuter som tyvärr inte blev till mål då målvakten gjorde en fin räddning men herregud sicken träff och sicket tillslag han har Pirlo. Han skrev i sin bok hur han studerade Brasilianaren Juninho och övade kollosalt mycket för att lära sig skjuta frisparkar likadant. Läs gärna boken. Längtar för övrigt att behöva ta på sig solglasögonen igen. 
 
 
3 kommentarer publicerat i Fotboll, Mat och Dryck;
Taggar: AndreaPirlo, Blandfärs, Dressing, Fotboll, Frispark, Fritera, Gurka, Hamburgare, Hamburgertallrik, Italien, Juninho, Juventus, Livet, MatTips, Matlagning, Pirlo, Pommes, PommesFrites, Rapsolja, RayBan, Rom, Rödlök, Solglasögon, Steka, Tomat, Viltfond, ketchup, mat
#1 - - princessmelis.com:

ser gott ut :)

Svar: Tackar, ja det var riktigt gott! Blev en ganska spännande smak med lite Viltfond och Rom :-)
Patrik

#2 - - Ana Kroatien:

Så gott med hemmagjorda hamburgare :) Måse prova det själv någon gång...ser inte så komplicerad ut iaf :)

Svar: Nej då är enkelt och riktigt gott med mörk Rom i färsen :-)
Patrik

#3 - - ɑ n n i k ɑ:

Super mumsigt :)

Svar: Ja blev riktigt lyckat
Patrik