PSG och matlagning (Stora köttbullar med en ört-tomatsås och potatismos) den här tisdagskvällen

PSG möter Chelsea i Champions League, den första av två matcher. Äntligen är turneringen tillbaka och slutspelet börjar. Heja PSG! I skrivande stund  1-1.
Innan matchen så lagades det lite mat för ikväll och för morgondagens matlådor.
Hjärtats mattallrik blev med potatismos och pasta till mig. Införskaffade en bra kraftig pasta som fungerar bra med såser. Skalade och kokade potatisen i vatten med en nypa havssalt. Sedan mosa potatisen och ner med en rejäl klick smör och lite mer salt och peppar och bara fortsätt mosa in smakerna.
Gjorde lite större köttbullar. Använde högrev och Rosmarin, Havssalt, peppar, Viltfond, en skvätt Wisky och en ägggula. Sedan ner med lite mjöl och blanda runt allt ordentligt. Sedan täck över med plast och ställ in i kylen för att dra till sig någon timma.
 
Stek köttbullarna i lite olivolja tills de får en brun och fin yta, stoppa sedan in de i ugnen i cirka 200 grader i cirka 30 minuter.
Stek 1 hackad gullök och 2 vitlöksklyftor i olivolja tills de börjar få färg. Ner sedan med tomatpure, och paserade tomater tillsammans med färsk Oregano. Salta och peppra och låt koka på medelvärme i pannan.
Sedan ta ut köttbullarna ur ugnen och lägg ner de i tomatsåsen och koka upp allt ytterligare ett tiotal minuter.
På med lite mer färsk Oregano och så klart. På bilden med potatismos, men i min lunchlåda blir det pasta till.
 
 
0 kommentarer publicerat i Fotboll, Mat och Dryck;
Taggar: ChampionsLeague, Fotboll, Krydda, Köttbullar, Livet, LunchTips, Lunchlåda, MatTips, Matlagning, Olivolja, Oregano, PSG, Pasta, Rosmarin, TomatPure, Tomatsås, Ugn, Viltfond, Wisky, potatismos