Hamburgare blev det ikväll till tonerna av Idol och minnen av Italien i Göteborg

Hamburgare med mycket sallad och grönsaker och till det friterade pommes stod på kvällens meny medans Idol gick i rutan.
Har köpt en fritös, men då vi sällan friterar, och oljan bara blir gammal så brukar jag när vi skall fritera använda en helt vanlig kastrull. Brukar använda Rapsolja, men många andra oljor går också bra. Se till att ha ett lock när om ni skall fritera i en kastrull i fall det börjar brinna. Börjar det brinna bara på med locket så kommer elden att kvävas. Häll aldrig i vatten i kastrullen med den varma och brinnande oljan för då kommer det närmast bli en explosion! Lämna heller aldrig kastrullen när ni friterar obevakad utan stanna kvar i köket.
På med lite flingsalt och låt lite hushållspapper under de friterade pommeserna ta upp överflödig olja.
Kommer ihåg när jag var med i ett tävlingsprogram på TV och fick en fråga om just vad man skall göra om det börjar brinna i en kastrull med varm olja. Var väl tur att jag svarade rätt.
Som desert till hamburgaren så blir det en Peroni. En väldigt god Italiensk öl.
Och på tal om Italien. Jag längtar tills man åter kan sitta på det underbara caféet Bar Italia i Göteborg. Väldigt bra kaffe och bra stämning. Vespan utanför och det hel Italienska utbudet och personal samt bra priser lockar ju en tillbaka.
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Mat och Dryck;
Taggar: BarItalia, Cafe, Fredag, Fredagsmys, Fritera, Friterad, Grönsaker, Göteborg, Hamburgare, Idol, Italien, Livet, Matlagning, Matupplevelse, Minnas, Olja, Peroni, Pommes, PommesFrites, Sallad, Sol, TV, Vespa, Värme, mat, sommar