Hoppas att barnen fortsätter spela sin fotboll där ute på gatan

Det som händer därute på fotbollsplan i mitt älskade Brasilien i mitt älskade Belo Horizonte kan inte beskrivas med ord! Det är en kalldusch där i det vintervarma Belo Horizonte en svallvåg över ett hopp. En medalj skulle ju bärgas. Ja en medalj kan fortfarande bärgas men en bronsmedalj betyder inget i Brasilien bara Guld räknas. Brasilien behövde guldet för att ge landet hopp. Brasilien har lagt fruktansvärda stora mängder skattepengar på VM, pengar som egentligen skulle kommit främst från privata resurser men staten fick gå in för att allt skulle hinnas/bli klart. Jag tyckte att VM i Brasilien var rätt och självklart behövs pengar till mycket i Brasilien, men faktum är att den extrema utbredda fattigdomen som förrut fanns finns inte längre. Infrastruktuen är bättre, utbildningarna är bättre. Så mycket har hänt på tio år. Det är i mångt och mycket ett annat land. Ja allt har inte blivit till det bättre. Priserna på mat har rusat upp och mycket kan fortfarande göras!! Korruptionen har minskat men herregud den måste bort helt! Så mycket pengar som skall gå till infrastruktursatsningar och utbildning går fortfarande ner i fickorna på politiker. Men folket älskar sitt landslag och sitt land och Brasilien kommer tillbaks därute på fotbollsplan!
Men jag tror som sagt på Brasilien och det Brasilianska landslaget och jag hoppas att tjejerna och pojkarna fortsätter drömma om VM guld och fortsätter sparka sin boll och drömma drömma om en bättre framtid med lek och skratt, med utbildning och att med stolthet och glädje sparka på bollen för sig själva och för Brasilien!
 
(Bild från Theguardian)
 
 
Vad gick fel idag?
 
- Neymar Jr saknades köpiöst i anfallsspelet, och för det oväntade och lekfullheten i spelet.
 
- Tiago Silva sakandes otroligt mycket i backlinjen och för strukturen i laget och för hjärtat och viljan.
 
- En Ronaldinho som är i mycket bra form och som spelar för A.Mineiro i Brasilien skulle varit med för sin rutin och spelskicklighet. Och även Kaka borde varit med tycker jag.
 
- Brasilien har i detta landslag saknat en riktig anfallare såsom en Ronaldo, Romario, Bebeto, Pele (för den delen också)
 
- Scolari har lagt för mycket energi på fel saker som att väsnas på presskonferanser, men som man säger Brasilien har 200 miljoner förbundskaptener och vad vi vet egentligen?
 
- Det Brasilianska landslaget har blivit för mycket av en cirkus. Deras träningsanläggning är bara en enda stor reklamanläggning för olika klädes, tvätt, dryckesföretag med mera. Man kan klippa sig i Gilette studion, Tvätta sina kläder i Arielhörnan inget fel med reklam men känner att det tar bort lite av värdigheten och lekfullheten när det blir på den nivån.
 
Mitt i all fruktansvärd smärta över att Brasilien inte kommer att vinna VM guld så får man tänka att vinner de nästa match så är det endå ett brons även om inte det betyder så mycket så kan de i alla fall ge landet lite upprättelse och som den här övervakningsskylten jag fotograferade i en hiss i Santarém Brasilien så Le du är filmad