En omtumlande dag och ett nygamlat intresse

Jo likt titeln lyder så var det en dag som både hade sorg och glädje, som livet ofta har. Det går sällan på en rak linje utan det kan svänga lite och ibland hoppas det av linjen, men det brukar ju lyckas kunna hoppa tillbaka.
Tog en tur till Borås cirka en timme från Göteborg för att skriva i kondoleansboken för Klas Ingesson vid Borås Arena. Ville skriva ett tack för de minnena han var en del av och för hans kämparinstats i livet och på fotbollsplan.
Var riktigt rörande att se alla ljus, blommor, bilder, dekaler. Många från Elfsborg där han var tränare fram tills för två veckor sedan, men också från Bologna och andra klubbar som han hade spelat i.
Var en del folk där men ville inte fota dom då man vid en sådan här plats skall få vara i fred och ensam med ens känslor och tankar.
Skrev följande i kondoleansboken.
Kvällen så stod det massor med mat och en supergod Tiramisu på schemat. När man sitter där och äter och kopplar av en fredagskväll så är det inte utan att man tänker efter hur bra man egentligen har det. Man mår bra, men nästan skäms lite för det.
Nu till det nygamla intresset. Jag har länge varit intresserad av varför människor agerar som de gör ibland och att försöka förstå fruktansvärda brott som har begåtts. Läser just nu en bok om seriemördare. Mycket bra och intressant bok än så länge. Jag läser relativt fort, det är väl en förmåga jag har övat upp efter alla tusentals böcker man har läst genom hela livet från barndom tills idag. Läste idag något 80-tal sidor under en paus och är fast i boken och ämnet. Vill studera det här mer ingående.
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Bok, Borås, Brott, Fredagsmys, Hedra, Ingesson, Italien, KlasIngesson, Kondoleansbok, Läsa, Matupplevelse, Minnas, Minnen, Seriemördare, Studera, Tiramisu, VM1994, Ära
Visa fler inlägg