Hemmagjord pizza från grunden

Pizza är aldrig fel, och ännu godare när man gör egen pizzadeg och tomatsås.
För degen.
Ta cirka 3,5 dl kallt vatten, en skvätt olivolja, och jäst och blanda ordentligt.
Ta 10 dl mjöl (hade två sorter) och lite salt och blanda ner och knåda till en rund och fin deg.
Låt ligga under duk i cirka 1 timma.
Forma sedan till runda pizzadegsbullar, Formade fyra. Lägg sedan de på en tallrik med en blöt handduk på och in i kylen i cirka 5 timmar.
Tomatsåsen.
Ta en kastrull med lite olivolja i och värm Gullök som skurits i två delar med en halv Vitlök. Värm bara och bränn inte. Lägg sedan ner tomatpure och passerade tomater tillsammans med hackad Basilika och Timjankvistar. Låt småkoka i cirka 30 minuter. Salta och peppra.
Sedan när klart ta upp Gullöken och Vitlöken och Timjankvistarna.
Pizzaingredienser.
Funderade på något i köket.
Kavla ut degen, gillar när det är tunt och lite rustikt. Hjärtat som skötte kavlingsstationen. På med tomatsåsen och med vad man önskar. Tänk på att lägga på Rucolan och Basilika och eventuellt andra gröna örter när pizzan är klar annars bränns de.
Två olika blev det. En med Rökt skinka, champinjoner, tomat och Oliver. En med köttbullar, Mozzarella, Soltorkade tomater. Basilika och Rucola på båda.
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Mat och Dryck
Taggar: Basilika, Champinjoner, ChampionsLeague, EgenGjord, Jäst, Kavla, Koka, Krydda, Kylen, Kök, Köket, Köttbullar, MatTips, Matlagning, Mozzarella, Olivolja, Pizza, Pizzadeg, RivenOst, Rucola, RöktSkinka, SoltorkadeTomater, Timjan, Tomat, TomatPure, Tomatsås, mat
Visa fler inlägg