Manzo con crostini di Polenta con Funghi

Dagens måltid.
Införskaffade den här fina boken om Italiens mat.
Full med fina och goda recept och information om Italiens alla regioner och matkulturer.
Dagens recept blir detta, men med en viltkryddad biff och Rödvinssås till. Polenta är så gott och är ett ypperligt subsitut till Potatis, Pasta eller Ris.
Först bara koka Polenta(majs)mjölet i saltat vatten under konstant omrörning. Cirka 250 g mjöl i cirka 1 liter vatten. Sedan ner med Polentan i en ugnfastform som är oljad. Låt sedan den stå och svalna/stelna i rumstemperatur i cirka 1 timme.
Under tiden stek finhackad vitlök i smör och olja tills den börjar få fäg och ner sedan med delade Champinjoner och stek i cirka 10 minuter. Ner sedan med 1 hackad tomat, lite tomatpure salt och peppra och krydda med Rosmarin och Timjan.
Sedan ner med allt i en kastrull och håll varmt.
Sedan dela Polentan i delar och pensla med olivolja på båda sidorna och in i ugnen på Grill. Cirka 3 minuter på varje sidan eller tills Polentan får en gyllende färg och blir krispig på ytan. Sedan servera med fördel till Biff och med lite Rödvinssås.
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Mat och Dryck
Taggar: Biffar, Champinjoner, Funghi, Grilla, Italien, Koka, Krydda, Majsmjöl, Manzo, MatTips, Matlagning, Polenta, Rosmarin, Rödvinssås, Steka, Sås, Timjan, Viltfond, mat