Quorn Bourguignon med pasta

Här är ett recept på en semivegetarisk Quorn bourguignon,det vill säga den är gjord med vegetariskt Quorn istället för kött.
Jag gillar att ibland äta lite mer vegetariskt även om jag förvisso i den här rätten har använt lite Viltfond.
Huvudingredienserna är: Quorn, Gullök, Vitlök, Timjan, Rött vin, Champinjoner, Fond, Tomatpure, Lagerblad.
Bara skär gullöken i ganska grova bitar, det skall vara tuggmotstånd, hacka vitlöken och skär Champinjonerna i ganska stora bitar.
Marinerade Quornbitarna i lite Viltfond med Timjan. Skippa viltfonden för att få det helt vegetariskt, det går bra att marinera i annat också.
Fräs upp Champinjonerna och Gullöken tillsammans med Quornbitarna. Sedan efter några minuter i med Vitlöken och med Timjan och Lagerblad. Stek ytterligare några minuter.
I med allt i en kastrull och häll på vin och lite vatten.
Lägg i en klick Tomatpure och låt allt koka upp på medelstark värme i cirka 30-45  minuter. Smaka av och salta och peppra efter vad som behövs eller önskas.
Serverade med Pasta och med riven Parmesanost på. Lite Frankrike möter Italien.
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Mat och Dryck
Taggar: Champinjoner, Frankrike, Fräsa, Gullök, Italien, Krydda, Lagerblad, MatTips, Matlagning, Parmesan, Quorn, QuornBourguignon, Recept, Röttvin, Steka, Timjan, Tomat, TomatPure, Vegetariskt, Viltfond, Vin, Vitlök, marinerad, mat