Amazonas, Tysk ubåt och lite Brasiliansk inspirerad mat

Varit en hektisk, men rolig dag. Möte med min Amazonasbroder där vi har arbetat med en kommande Crowfundingkampanj för vår dokumentär som vi arbetar med. Nedan är en länk till vår Facebook sida. Det kommer inom kort komma mycket mera information och bilder på sidan. Håll er uppdaterade.
Sedan har jag startat en Facebook sida om den Tyska ubåten U-843 som sänktes av Brittiskt flyg utanför Göteborgs skärgårde den 9 april 1945. Jag har satt ihop en föreläsning om den Tyska ubåtens öde och om Göteborg under andra världskriget. Gå gärna in på sidan för mer information.
Kvällen avslutades i köket där lite Brasilien inspirerad mat stod på menyn.
 
Kryddig korv med bönmix och Grönkål.
Mitt stackars hjärta är sjuk och hon gillar den här rätten så lagade mer än gärna till detta.
Stekte försitkigt upp lite hackad Vitlök och Rödlök i lite Olivolja. I med Svarta bönor och tillsatte lite vatten. Salta och peppra och värm på medelstark värme i cirka 20 minuter.
Värm Grönkålen på medelstark värme i lite Rapsolja tills den blir mjuk. Strödde i lite Vitlökspulver. Var försiktig så den inte bränns.
En kryddig korvsort fungerar bäst till.
Servera med ris och på med lite Persilja på så är det klart. En ganska vanlig lunch och middag i Brasilien. Strålande gott!
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Arkeologi, Brasilien, Historia, Mat och Dryck;
Taggar: Amazonas, AndraVärldskriget, Arkeolog, Arkeologi, Brasil, Brasilien, Dokumentär, Föreläsning, Grönkål, Göteborg, Korv, Krydda, Livet, MatTips, Matlagning, Ris, Rödlök, Santarém, SvartaBönor, U843, Vitlök, historia, mat