Gnocchigratäng med bacon och västerbottenost

Ikväll lagades det Gnocchigratäng med bacon och med riven Västerbottenost.
Bara stekte Bacon och kokade Gnocchin. Var lite lat då det var ganska sent och jag skall börja tidigt imorgon så köpte färdig Gnocchi. Gnocchi är väldigt gott och är en slags potatis/pasta blandning.
Blandade de färdiga Gnocchin med passerade tomater och med lite Rosmarin och Timjan, salt och peppar.
Hällde allt i en form tillsammans med lite strimlad gul lök. Lät löken förvärmas lite av den varma Gnocchin. Sedan på med lite riven gratängost och riven Västerbottenost och in i ugnen cirka 225 grader.
Och maten till morgondagens lunchlådor var klara.
Imorgon kommer det handla om en vacker plats på Hisingen nämligen Öxnäs by. En by med anor från Järnåldern, och som är en pärla med flera arkeologiska intressanta lämningar. Ett stenkast från City Airport finns den här pärlan, och mer om den kommer i nästa inlägg.
Var där idag och det är en underbar plats att koppla av på en stund och där man verkligen känner förhistorien.
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Arkeologi, Mat och Dryck;
Taggar: Arkeologi, Bacon, Gnocchi, Gnocchigratäng, Gratäng, Koka, Livet, Lunch, Lunchlåda, Lök, Matlagning, RivenOst, Rosmarin, Steka, Timjan, Tomatsås, Västerbottenost, historia, mat, Öxnäs, ÖxnäsBy