Från en oas av lugn i hemmets stilla vrå så funderar jag på mycket

Först vill jag börja med att be alla tänka på de som är drabbade av HIV/Aids då det idag är internationella Aidsdagen. Idag kan en som är drabbad av HIV leva mycket länge, och till och med dö av andra orskaer än av någon komplikation utav utvecklad Aids, men jag vill förtydliga att det fortfarande inte finns något botemedel mot HIV-viruset. Det går fortfarande inte att få bort allt virus hos en infekterad människa även om bromsmediciner kan få ner antalet virus kraftigt så kan de ännu inte få bort virus helt. Slutar en individ med bromsmediciner så kommer antalet stiga och individen utveckla Aids vilket utan behandling inte kommer att gå att stoppa.
Dessutom så fungerar inte bromsmedicinering för alla, och de kan ge mycket biverkningar och det finns vissa som helt enkelt inte klarar en vardag styrd av tabletter. Vad jag vill säga är att HIV/Aids fortfarande är ett virus och en sjukdom som vi måste ta på största allvar och vara rädda om varandra och var försiktiga. Tyvärr är det fortfarande en stigmatisering som finns runt sjukdommen och vi måste alla hjälpas åt för att bli av med denna farsoten som plågar världen. Jag tror att utbildning och läkemedel och forskning går hand i hand. Mycket är i att utbilda så att vi inte riskerar att fortsätta sprida sjukdommen och få människor att förstå att det fortfarande är en sjukdom som 100% dödlig utan behandling.
Här är en länk till ett inlägg jag skrev för ett tag sedan om virus och bakterier och olika sjukdommar. Så har ni inget bättre för er eller bara vill veta lite mer så läs gärna.
Till en helt annan sak. Var även på Ikea idag och besökte Julavdelningen vilket mitt hjärta hade sett fram emot länge. Därifrån kom vi med lite julsaker samt nytt överkast och en massa kuddar. Perfekt nu när vintern är över oss.
Passade även på att äta och det var riktigt gott. Alltid gott tycker jag på Ikea och idag blev det Kyckling med pommes och bearneisesås.
Ja nu är vintern här, och kylan biter sig fast in i märgen. Inget flykt kan ske undan nordanvindarna som piskar sig mot oss. Då är det faktiskt inte helt fel att vara inne lediga dagar och bara skydda sig från kylan utanför.
Ett favoritrum i lägenheten är sovrummet där man kan koppla av utan stress.
Har även börjat löpträna så nu dröjer det inte länge innan lättare fotbollsträning kan starta. Räknar med att börja kunna börja med lättare fotbollsträning med laget om två veckor. Några kilometer i hyffsat tempo blev det ikväll.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Fotboll, Hälsa-Medicin, Mat och Dryck;
Taggar: Bakterier, Blåst, Fotboll, GodMat, HIVAIDS, Hemma, Hälsa, IKEA, Infektion, Inredning, JulAvdelning, Jultider, Kallt, KopplaAv, KycklingOchPommes, Kyla, Livet, Läkemedel, Löpträna, StannaInne, Träna, Utbildning, Vila, Vinter, Virus, Vrå, sjukdom