Då var snart annandagen slut och julen går mot sitt slut medans vi minns

Ja då var snart annandag Jul slut, och det här årets annandag Jul är speciell för många då det var tio år sedan Tsunamnin som skördade flera hundratusentals människors liv och säkerligen många djurs liv också inträffade. En fruktansvärd tragedi som tog bort mångas mor, far, syster, bror, vän, käresta och som decimerade familjer och i en stund som den kan man fråga sig vad är meningen med livet? Varför drabbas jag och inte en annan eller varför överlevde jag och inte någon annan, Varför skedde detta mig, kan det varkligen finnas en Gud eller någon form av högre makt för om en sådan finnes varför ser den till att ett barn blir föräldralöst eller någon förlorar sin käresta? Vi människor sätts egentligen hela tiden på olika prov under livets färd. Ibland kan livet kännes som ett enda långt gatlopp där det utdelas smällar från höger och vänster, och när du lyckas att parerera smällarna från höger och vänster ja då utdelas det en smäll rakt framifrån. Ibland är livet som en enda lång åkattraktion på en nöjespark och glädje och lycka fyller resans väg. Men under ett ögonblicks stund så kan livet stanna upp under en sekund som kan bli en sekund som varar för alltid och som aldrig vill lämna ens sinne. 
Men glädjen i livet brukar lyckas hitta tillbaka ibland på samma sätt, när man minst anar det under ett ögonblicks sekund så sker något som ger livet mening igen. Jag har fått rejäla smällar genom livet men lärt mig att när man minst anar det då ler livet mot dig igen och lyfter upp dig från mörkets håla.
Är allt en mysig period på året när Julens ljus är tända.
Snön har dock ännu inte kommit till vår del av landet, och det känns verkligen som någotting saknas när snön inte ligger där på marken och lyser upp vintermörket. Förvisso är det mindre påverkan på trafiken och andra saker i samhället när snön inte finns men vintern kräver snö i alla fall i vår del på Jorden.
Skulle göra enkla köttbullesmörgåsar tills kvällmat och tänkte köpa färdig rödbetssallad. Ingen sådan fanns kvar så var bara att införskaffa rödbetor och göra salladen själv. Aldrig gjort det men var inga problem och blev riktigt gott. Använde Oatly IMAT Fraiche, bara skala och koka rödbetor och hacka ner dom, blanda ner Creme Fraichen eller vad ni använder salta och peppra så är det klart. Blev på en Tekaka och med lite Persilja så blev det över förväntan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Mat och Dryck;
Taggar: AnnandagJul, FörloraNågon, Glädje, Hopp, Julen, Jultider, Kärlek, Köttbullar, Köttbullesmörgås, Livet, Ljus, Matlagning, Minnas, Mysigt, Mörker, Persilja, Rödbetor, Rödbetssallad, Snö, Sorg, Sörja, Tsunami, Tsunamin2004, Vinter, mat, Överleva