Sverige mötte Italien

Idag mötte Sverige Italien, men det var inte på en fotbollsplan utan i köket. Idag mötte något av en tronbärare för Svensk mat nämligen Falukorven Pastan och det blev riktigt gott och en välspelad kamp.
Min kära sambo ansvarade för att steka falukorven vilket hon mycket riktigt påpekade såg ut som massa Pacmans i stekpannan.
Jag gjorde Tomatsås, mixade lite Vitlök, Tomat, Olivolja och kokade upp det med lite Passerade Tomater och örter, Salt och Peppar.
Läser med spänning avd som står på baksidan. En riktigt bra Pasta gjord med Durumvetet Kronos vilket många av de bättre Pastasorterna är gjorda på.
En lyckad combo blev det! Falukorv med Pasta och Tomatsås med hackad Parmesan och Basilika.
Bara att slå sig ner vid köksbordet.
Och inte sämre blev kvällen när del 1 av 2 av dokumentären om Zlatan Ibrahimovic sändes. Det är någonstans ofattbart hur mycket han har gjort för Svensk fotboll och jag kommer aldrig att glömma en gång när jag var i Brasilien 2006 och så många svarade när man sa att man var från Sverige att de önskade så att Zlatan spelade för Brasiliens landslag för då hade de vunnit VM. Sveriges största genom tiderna!
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Brasilien, Fotboll, Mat och Dryck;
Taggar: Basilika, Brasilien, CasaDiLuca, Falukorv, Fotboll, Ibrahimovic, Italien, Livet, Matlagning, Matupplevelse, Pacman, Parmesan, Pasta, Steka, Sverige, Tomat, Tomatsås, Vitlök, Zeta, Zlatan, fotbollsvm, mat