Då var kampen över, men Klas Ingesson tack för alla minnen du gav oss!

Ett fotbollshjärta är sargat idag när den hemska nyheten att Klas Ingesson idag somnade in nådd en. Ytterligare en gestalt från ens barndom och uppväxt har stigit in i evigheten. I evigheten kommer alltid Ingesson förbli. En efter en släcks bakgrunderna till ens uppväxts minnen. Jag kommer fortfarande ihåg känslan den där sommaren 1994. Jag kommer ihåg hur jag upplevde de första matcherna i Mårdaklev Småland imellan fisketurerna vid den lokala sjön. Var flera sommrar i Mårdaklev med min mamma. Hon hade en arbetskollega som bodde där under sommrarna, och jag hade en kompis där och vi var alltid och fiskade. Grönska, en underbar sjö, bondgårdar, grönt och varmt var det, och så fotbolls VM. Brasilien mitt älskade Brasilien hade ett fantastiskt lag vad sägs om Romario, Bebeto, Dunga, Taffarel, Rai, Branco, en ung 17-årig Ronaldo på bänken bara för att nämna några. Sverige var med, men man tänkte ju aldrig att Sverige skulle ha något med en final eller medaljplats att göra. Vi hade Brolin, Dahlin, Thern, Ravelli och Ingesson för att nämna några. Vädret var underbart och matcherna började. Sverige spelade så bra att man inte trodde sina ögon. 1-1 mot Brasilien i gruppspelet säger ju allt. Ravelli sicken stjärna han var och Brolin ja herregud sicken spelare, men Ingesson, denna snusande herre med sitt blonda hår som ångade runt på mittfältet och slet och slet, krigade efter varje boll. Jag kommer alltid att minnas Ingessons otroliga arbetsinsats på mittfältet. När sedan Romario hoppade högst på en hörna i semifinals matchen så var det spel om tredje plats och en Bronsmedalj som gällde, och Sverige tog den. Sverige kom på tredje plats i  fotbolls VM.
Bild från Eurosport på Klas Ingesson under VM 1994)
Vilka minnen man fick den sommaren, och vilka minnen man har från den sommaren. Fotboll, sol, värme, glädje och stolthet. Man var så stolt över att vara Svensk att Sverige var tredje bäst i världen och vi hade Ingesson som kändes som om han var en ambassadör för hela Sverige och allt som var bra med Sverige och typiskt Svenskt var inbakat i en och samma person.
Tack Klas Ingesson!
Ingesson var lagkapten i Italien där han spelade i några klubbar under några år och han gjorde stort intryck på Italienarna med sitt slit och fina inställning på och utanför plan.
Han har varit verksam i den Allsvenska klubben Elfsborg de senaste åren och det sista året som huvudtränare trots att han 2009 drabbades av en besvärlig cancer.
Han hade det uppenbarligen svårt och han svullnade upp och hade svårt att gå, och han måste haft väldigt ont stundtals, men han fortsatte. Att se Klas Ingesson stå och träna sitt lag med gåstol och sitta där i rullstol vid sidlinjen för att han han har ramlat och brutit de sköra benen gjorde ont i själen, men herregud sicken kämparinsats! Vi kan alla lära oss någonting av Klas Ingesson.
(Bilder från Dagens Nyheter)
Såg några intervjuer med han, och jag kände inte människan Klas Ingesson privat, men man kände viljan, kraften, värmen hos människan Ingesson som lös igenom. Den otroliga styrkan när han visade hur han kämpade tog sig in i bilen för att resa till arenan.
Hans slit på mittplan gav oss i Sverige en underbar sommar och en stolthet. Kämpa Kämpa såg man i spelaren där han sprang omkring bland världsstjärnorna vare sig de hette Romario eller Hristo Stoichkov.
Tack Klas Ingesson!
Usch för cancer som en av tre får. Man skall dock förstå att en cancerdiagnos är inte en obligatorisk dödsdom, många blir bättre och överlever, men alldeles för många dukar under och ytterligare ett liv släcks på jorden för vi lever vidare och oavsett om man tror på himmelen eller inte så lever man vidare på något sätt, och en som Klas Ingesson kommer aldrig bli glömd och kommer alltid leva vidare.
Han gillade att vara i skogen och hugga ved och jaga.
(Bild från Expressen)
Tack för alla minnen och tack för kampen!!!!!!!!! Du vann inte kampen mot cancern, men du vann vår respekt och tacksamhet!! Hoppas det finns mycket skog, snus, fotbollar, och jakt där du är nu!
Så glad att jag köpte det här magasinet i sommras under VM, men inte konstigt då jag bruka köpa fotbollsmagasin. Jag gillar att fysikt hålla i en tidning och läsa.
Nu blir det till att läsa och drömma sig bakåt i tiden till en underbar sommar som man aldrig kommer att glömma om man likt mig satt hemma i barndomsrummet och på sin lilla Tv satt mitt i natten när Ingesson och Sverige spelade Samba fotboll.
Tilläggas skall att vi fick ingen större mängd fisk den sommaren jag och min kompis där nere i Mårdaklev trots att vi fiskade flera gånger per dag, men det gjorde inget för det var en underbar sommar trots den magra fångsten.
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Fotboll, Historia;
Taggar: Aldrig Ge Upp, Bebeto, Bondgård, Brasil, Brasilien, Brolin, BronsMatch, Cancer, Dahlin, Dunga, Fiskade, Fotboll, FotbollsVM1994, FuckCancer, Grönska, Hjälte, Ingesson, KlasIngesson, Krigarinsats, Kämpa, Livet, Minnen, Mittfältare, Mårdaklev, RIP, Rai, Ravelli, Romario, Ronaldo, Rullstol, Snus, Sommaren1994, Sommarkänsla, Sverige, Taffarel, Tragiskt, fotbollsvm