Kärleken till det skrivna ordet och drömmen om en egen bok

Har alltid så länge jag kan minnas gillat att läsa. Jag var hellre som barn på biblioteket hemma i Mölndal än var ute och lekte med andra barn. Många besök bland dessa hyllor.
Mölndals Kyrka.
 Jag har säkert läst tusentals böcker och jag läser väldigt fort så det tar inte så lång tid att sluka en bok. Har inte likt många andra fasnat för ljudböcker än utan gillar mer att fysiskt bläddra i en bok. Tycker förvisso det är bra att ljudböcker finns för de som kanske har problem med synen eller av andra anledningar. Skall faktiskt lyssna på en ljudbok snart då jag fick en gratislyssning av en kollega.
Men böcker är en stor del utav mig. Förvisso är jag ganska snäv i mitt val av vad jag läser och mest blir det om det Nationalsocialistiska Tyskland och det Andra Världskriget eller böcker om arkeologi, historia, men också fotbollsböcker blir det en hel del utav.Allt från Svennis till Pirlo och Brasilien.
Jag har faktiskt ett eget bokprojekt som jag en dag hoppas skall resultera i en fysisk bok. Boken skall handla om Obersalzberg och Beretcshgaden i södra Tyskaland och om området innan Hitlers maktövertagande, men framför allt om perioden 1933-1945 och hur då området blev ett maktcentrum. Och hur området i princip blev rikets huvudstad när Hitler och den styrande kretsen ofta tillbringade mycket tid där. Förvisso finns det redan massor och åter massor av böcker som behandlar kriget och Nationalsocialismen, men likt man säger man får aldrig glömma. Boken skall bland annat handla om de öden och tragadier som utspelades när Nazisterna tog över alpidyllen. Har läst och studerat många texter och filer med mera som behandlar området.
Har flera hundra böcker om kriget och Tyskland. 
Bild på Kehlsteinhaus i Obersalzberg vilket var en present till Hitler av partiet i samband med hans 50-års dag 1939. Huset kallas ofta felaktigt för örnnästet, men var inte mer spännande en ett tehus vilket Hitler själv på grund av höjdskräck sällan besökte.Utsikten är dock magnifik.
(Bild från Wikimedia commons)
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Historia;
Taggar: AldrigGlömma, Alperna, AndraVärldskriget, Bibliotek, Bok, BokProjekt, Böcker, Forska, Fotbollsböcker, Livet, Mölndal, Studera, Tyskland, historia, obersalzberg, Örnnästet