Klimatförändringar, mat och skor. Tvära kast i den här bloggen

Precis sett klart filmen Day After Tomorrow som kom 2004, och som handlar om klimatförändringar. Har sett den flera gånger. I filmen så avstannar den Nord-Atlantiska strömmen som ett resultat av obalans i salt/sötvatten koncentrationen, och detta pågrund av smältande istäcken vid våra poler.
 
Filmen fick väl inte så bra betyg av kritikerna, och blev väl ingen succe hos biopubliken, men jag har alltid gillat den. Om man nu kan gilla en film som visar upp en dyster framtid med en istid som breder ut sig över den norra delen av vårt sårbara klot som vi kallar vårt hem. Många blir ibland arga på mig när jag hävdar att vi inte alltid kan påverka även om vi påverkar. Vad menar jag nu? Jo vi påverkar klimatet med våra utsläpp vilka bidrar till ökade temperaturer, men vad jag brukar säga är att Jorden har haft istider förr, Jorden har haft varma perioder förr, och kommer att ha det igen. Människan överlevde den förra istiden, och vid den förra istiden så påverkade nog inte människan klimatet så värst mycket, och ändå blev det klimatförändringar. Vi är alltid rädda för det okända, för det vi inte kan förstå eller kontrollera. Mänskligheten i helhet är nog som vi alla individer är, det vill säga ingen enskild gillar att förlora kontrollen och det gör nog inte mänskligheten som en helhet heller. Därför kan det tror jag ibland bli så att vi bara skyller klimatförändringarna på oss själva och på vårt sätt att leva istället för att inse att ja vi påverkar klimatet negativt, och för negativt men det spelar ingen roll vad vi gör för vi kommer att få en ny istid och en ny värmeperiod oavsett vad vi gör som människor. Vi kan inte kontrollera allt. Men självklart kan vi kanske vara med och påverka grader och intervaller av klimatförändringar, och framförallt så kan vi värna och skydda djurlivet och våra skogar bättre vilka verkligen är Jordens hjärta och lungor.
 
Innan filmen så bjöd mitt hjärta på otroligt goda Quesadillas med vegetarisk Quarnfärs/Majs och fetaost/Rucola. Kändes som en välkommet inslag bland alla Pastarätter och Bruschettas. Riktigt gott var det!
 
Mat och matlagning är verkligen så intressant och roligt. Skall imorgon innan arbetet laga lite Pasta då vi glupska åt upp nästan alla goda Quesadillas. Blir nog en favorit med egengjord Pesto och Balsamico imorgon.
 
Inlägget avslutas med en bild på mina favoritboots och med lite färgglada strumpor. Tvära kast i den här bloggen! Från klimatförändringar till färgglada strumpor.
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Kläder och Doft, Mat och Dryck;
Taggar: DayAfterTomorrow, Film, Framtiden, Istid, Jorden, Klimatet, Klimatförändringar, Livet, Pasta, Pesto, Quarnfärs, Quesadillas, Vegetariskt, funderar, mat