Ett dokumentärprojekt har tagit sina första steg ut i världen

Idag så startade jag och en kollega att filma och fota material inför ett dokumentärprojekt som vi arbetar med. Vi hann även med att intervjua en expert på områdets arkeologi. Vi arbetar nu med att sammanställa ett kortare arbetsprov.
Mer info kommer att komma längre fram, och då kommer även en hemsida och ett Instagramkonto att finnas där man kan följa projektets framfart och utveckling samt hur man kanske kan hjälpa till. Är otroligt givande att se den här ideen vi har haft att ta sina första steg, och vilka steg den tog idag. Vi var otroligt nöjda!
Vi brinner verkligen för det här området, och att kunna få vara en del i strävan att berätta om Amazonas mänskliga historia. Amazonas som är ett väldigt outforskat område om man ser till det rent arkeologiskt. Mycket mer finnas att studera och forska på och frågorna är många.
Amazonas har inte alltid bestått av spridda mindre stammar som inte har någon större kontakt med varandra som är en ganska utbredd uppfattning när det gäller Amazonas mänskliga historia, utan före Europeernas ankomst på 1540-talet så blomstrade en kultur i Santarémområdet som generellt kallas för Tapajoskulturen. Det finns flera olika keramikstilar, men Santarém kallas den som vi har arbetat med mest.
Den är ofta väldigt levande i sitt uttryck och det finns ofta djurornamentik på den eller så finns det på kärlen figurer som både är mänskliga och från djurriket beroende på exempelvis från vilken vinkel man ser på figuren ifrån. Vi har ju studerat keramikens magring under flera år så känns väldigt spännande att nu sätta igång med det här projektet.
Snart så kommer mer info komma om vårt dokumentärprojekt, men här kommer lite bilder från dagens arbete.